Nyár elején indul az Uber Taxi Budapesten

Megkapta a diszpécserszolgálati engedélyt az Uber, nyár elején indulnak a taxik.

2024. április 17., 09:30

Szerző:

Az Uber Taxi már nyár elején indul Budapesten a Főtaxival együttműködésben – erősítette meg  a Telexnek a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökség, hogy a Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld jelzést, azaz diszpécserszolgálati engedélyt kaptak. Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak.

A taxiscég engedélykérelmét februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd, mert szerintük ez nekik is több fuvart és bevételt jelent majd, ráadásul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnerei továbbra is ők lesznek – írja a Népszava

Különálló személytaxi-szolgáltatásként tervezi belépést a budapesti piacra az Uber 

„A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti. A Főtaxi alkalmazása ugyanúgy fog működni, mint eddig, emellett lesz elérhető az Uber alkalmazás, amivel az Uber sofőrjeit lehet hívni, akik Uber Taxival szállítják az utasokat” – írta válaszában az Uber a Telexnek. 

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” – fogalmazott Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke az együttműködés bejelentésekor.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.