Tarjányi Péter lemond a Zoom ügyvezető igazgatóságáról

2018. március 14. 18:01 - szerző: 168 Óra

„Ezúton értesítjük Tisztelt Olvasóinkat, médiapartnereinket, hirdetőinket, hogy 2018. március 15-i hatállyal a Zoom.hu tulajdonosa és egyben ügyvezetője, Tarjányi Péter lemond az ügyvezető igazgatói tisztségéről. A cégvezetői feladatokat tulajdonostársa, Dosek Rita veszi át" – tudatta közleményben a hírportál. 

Indoklás nincs. 

A biztonságpolitikai szakértő Tarjányi eredetileg még 2008-ben indította el a Zoom.hu-t, egy évvel később azonban felmondtak az összes munkatársnak, Tarjányi pedig egy olyan cégnek adta el a portál jogait, amely nem kívánta fenntartani az addigi tevékenységet. Tavaly újraindult az oldal, majd nem sokkal később egy furcsa főszerkesztőváltás történt: Zappe Gábor ugyan közös megegyezéssel távozott, ám Tarjányi a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt magyarázta, hogy Zappe távozása előtt nem sokkal miért vetette le az Orbán család gazdagodásával foglalkozó lapszemlét.

Tarjányi azóta politizált is: tavaly szeptemberben megalapította a Magyar Progresszív Mozgalmat, vállaltan azzal a céllal, hogy megbuktassák Botka Lászlót, az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltjét. Miután sikerrel jártak, a mozgalom meg is szűnt – emlékeztet a hvg.hu.