Tarjányi Péter lemond a Zoom ügyvezető igazgatóságáról

2018. március 14., 18:01

Szerző:

„Ezúton értesítjük Tisztelt Olvasóinkat, médiapartnereinket, hirdetőinket, hogy 2018. március 15-i hatállyal a Zoom.hu tulajdonosa és egyben ügyvezetője, Tarjányi Péter lemond az ügyvezető igazgatói tisztségéről. A cégvezetői feladatokat tulajdonostársa, Dosek Rita veszi át" – tudatta közleményben a hírportál. 

Indoklás nincs. 

A biztonságpolitikai szakértő Tarjányi eredetileg még 2008-ben indította el a Zoom.hu-t, egy évvel később azonban felmondtak az összes munkatársnak, Tarjányi pedig egy olyan cégnek adta el a portál jogait, amely nem kívánta fenntartani az addigi tevékenységet. Tavaly újraindult az oldal, majd nem sokkal később egy furcsa főszerkesztőváltás történt: Zappe Gábor ugyan közös megegyezéssel távozott, ám Tarjányi a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt magyarázta, hogy Zappe távozása előtt nem sokkal miért vetette le az Orbán család gazdagodásával foglalkozó lapszemlét.

Tarjányi azóta politizált is: tavaly szeptemberben megalapította a Magyar Progresszív Mozgalmat, vállaltan azzal a céllal, hogy megbuktassák Botka Lászlót, az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltjét. Miután sikerrel jártak, a mozgalom meg is szűnt – emlékeztet a hvg.hu.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.