Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Január 20-án 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a Belügyminisztérium által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok – közölte az Oktatási Hivatal

2024. január 16., 11:46

Szerző:

Az Oktatási Hivatal közlése szerint szombaton 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiznek.

A 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 55 ezren jelentkeztek; a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin több mint 10 ezren, a nyolc évfolyamoson közel 7 ezer gyermek vesz részt.

A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak.

Azok a felvételizők, akik a január 20-i vizsgán alapos indokkal nem tudnak részt venni, a január 30-i pótló írásbelin vizsgázhatnak – tudatta a hivatal. Hozzátették: a központi írásbeli felvételi vizsga szabályszerű lebonyolítását az illetékes szervek idén is figyelemmel követik.

A vizsgával kapcsolatos további információk az Oktatási Hivatal honlapján olvashatók.

(Kiemelt képünkön: Egy diák várakozik a folyosón. Fotó: Árvai Károly / AFP)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.