A bolygók között rendet kell rakni! - ismételgette Szilágyi István fia, majd a gyanú szerint meggyilkolta édesapját

2020. május 6., 12:07

Szerző:

Egyre több, döbbenetes részletet tudunk meg Szilágyi István halálának körülményeiről, és az azt megelőző eseményekről. A Ripost a helyszínen járt és azt a konzekvenciát vonták le, hogy az a meglepő, hamarabb nem történt tragédia.

Kedden letartóztatásba helyezte a bíróság Szilágyi István fiát, aki a gyanú szerint kalapáccsal halálra verte, majd meg is taposta az idős színészt. A Ripost munkatársai megtudták, a férfi labilis egyéniség volt, akitől féltek a környéken élők.

Édesanyja a történtek ellenére szeretné, ha fia hazatérne, noha jó ideig rácsok mögött marad.

Humenyánszky Jolán hátborzongató részleteket mesélt a tragikus eset előtti pillanatokról:

"Nagyon furcsán viselkedett. Mielőtt a fejét az ágy karfájába kezdte volna verni, azt mormolta:

'A bolygók között rendet kell rakni! A bolygók között rendet kell rakni...'

Máskor is voltak furcsa dolgai, ezért nem tulajdonítottunk neki különösebb jelentőséget, de most már csak arra tudok gondolni, hogy talán az apjára célzott...”

Thriller-filmekből ismert motívum, amikor a megzavarodott főhős mindenféle hátborzongató feliratokkal írja tele a ház falait. Szilágyi István fia is ezt tette. Ezek hol értelmes, hol értelmetlen szavakat alkotnak.

Firkák a szobák falain. (Forrás: TV2/Tények)

„Mi nem szóltunk rá Péterre, miért is ne rajzolgathatott volna a falra, ha ahhoz van kedve?

Nem baj. Annyi különös gondolat kavargott a fejében, hogy azokat mind ki kellett adnia magából” – mondja édesanyja.

A lap munkatársai lövésnyomokat is felfedeztek,

azok a férfi légpuskájából származnak. Ezzel a fegyverrel lövöldözött a nappaliban.

Végül egy, a droghasználathoz szükséges fecskendőt is észrevettek a lap kollégái, ami amellett az ágy mellett hevert, ahol Szilágyi Istvánt megölték.  

Könnyen lehet persze, hogy a mentősök hagyták ott az oda nem illő tárgyat, de nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy Péter drogproblémákkal küzdött, és talán ez okozta nála a hallucinációkat-

írja kommentárjában a Ripost.

Hozzáteszik, információik szerint a gyilkosság időpontjában is valamilyen tiltott szer hatása alatt állt.

Szilágyi István haláláról itt olvashat bővebben: 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.