Szigetvári Viktor a médiahatósághoz fordul a 888.hu rasszista cikke miatt

Szigetvári Viktor felháborítónak tartja, hogy a 888.hu-n egy rasszista indulatokat keltő írás megjelenhetett, amely hangvételével legitimálja a kisebbség elleni erőszakot és önbíráskodást. Az Együtt politikusa emiatt panaszt tesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál a cikk ügyében.

2017. április 4., 15:54

Szigetvári a 168Óra.hu-nak eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: „elfogadhatatlannak tartja azt a rasszista, uszító, hazug cikket, ami G. Fodor Gábor oldalán megjelenhetett”. Mint írja, tűrhetetlen, hogy a cikk megértő hangvételével legitimálja a kisebbség elleni erőszakot és önbíráskodást.

A Fideszt kiszolgáló pártsajtó részeként működő 888.hu oldalán nemrég Több roma családot is meggyilkoltak Gyergyószentmiklóson címmel jelent meg egy cikk, amelynek később a címét arra módosították: A székelyek megelégelték a hatóságok semmittevését, ezért felgyújtották a cigányházakat.

Orbán Viktor folyamatosan hazugságokat híresztelő lakájmédiája, amelyet a kormány hirdetéseivel adófizetői pénzből hizlaltak fel, egy újabb határt lépett át, amivel bebizonyították, hogy alkalmatlanok a kiegyensúlyozott tájékoztatásra.

Szigetvári szerint a cím utólagos módosítása is azt bizonyítja, hogy a szerzőnek direkt rasszista indulatkeltés volt a célja.

Az Együtt politikusa emiatt panaszt tesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.