Szél Bernadett pert indít Sallai R. Benedek ellen

2018. október 1., 21:34

Szerző:

Az LMP volt társelnöke, aki ma jelentette be, hogy kilépett a pártból, beült egy beszélgetésre az ATV Egyenes Beszédébe, ahol arról beszélt, hogy az LMP-ben önpusztítás kezdődött, amelyet semmi nem indokol, felbomlott a konzervatív, a baloldali és a liberális értékek egyensúlya, ő pedig nem akar energiát fektetni abba, hogy meggyőzze a párttársait. A kérdésre, hogy kik mozgatják az LMP-t, azt mondta, vannak feltételezései, hogy mi történik, a hírhedt etikai bizottságot pedig politikai furkósbotnak használták. Az új párt alapításáról szóló kérdésre azt mondta, egyelőre szeretné kiheverni a az elmúlt hónapok őt érő, „szint alatti” támadásokat, és pert indít az ellen a Sallai R. Benedek ellen, aki bűncselekménnyel – hűtlen kezeléssel – vádolta meg egy múlt heti indítványban.

– Lehet egymással szórakozni, hogy milyen a haja, mennyit költ a ruháira. Egy politikusnak el kell viselnie. Közszereplők vagyunk, mindenki mond ránk mindenfélét. Lehetnek politikai vitáink. Van,. aki azt mondja, hogy a koordináció nem jó, van aki meg azt, hogy fontos.  Ezt meg lehet vitatni. De bűncselekménnyel vádolni egymást egy párton belül minimum furcsa dolog

– indokolta a döntését. A beszélgetés elején azt is elismerte, hogy részben az LMP-n múlott az ellenzéki koordináció hiánya, amely a Fidesz újabb kétharmados győzelméhez vezetett az április 8-i parlamenti választásokon.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.