Szalay Krisztina és a civilek mentették meg a kilencgyerekes családot, amelynek Orbán Viktor csak minden jót és kitartást tudott kívánni

2019. május 14. 13:07 - szerző: 168 Óra

Több mint 11 millió forint gyűlt össze a kilencgyerekes zsámboki családnak, amelyet a kilakoltatás veszélye fenyeget. Jelenleg úgy tűnik, megoldódik a lakhatásuk - mondta a Klubrádióban Szalay Krisztina színésznő, aki gyűjtést indított a család javára.

Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium, ezért közel kerültek ahhoz, hogy otthon nélkül maradjanak, és a gyámügy elvegye nyolc gyereküket – a kilencedik nyáron lesz 19 éves. 

Szalay Krisztina
Fotó: Bazánth Ivola

Az anya korábban Orbán Viktortól is megpróbált segítséget kérni, a miniszterelnök kabinetirodája azonban azt üzente vissza, hogy Orbán további minden jót és kitartást kíván nekik.

Végül Szalay Krisztina segített. Gyűjtést indított, amelynek köszönhetően 11,2 millió forint gyűlt össze néhány nap alatt. Úgy néz ki, hogy a család ebből már a tud venni egy házat Zsámbokon és ki tudja vásárolni az adósságát is. Ezért a színésznő leállította a gyűjtést.