Kitartást és további minden jót kívánt levélben Orbán Viktor egy kilakoltatásra váró, kilencgyerekes családnak

2019. május 8., 20:58

Szerző:

Kilakoltatás fenyeget egy kilencgyerekes zsámboki családot a Magyar Hang riportja szerint azután, hogy április 30-án megszűnt a kilakoltatási moratórium. Fazekas-Simon Krisztina nyolc gyereke az első férjétől van, aki rendszeresen bántalmazta őket, és akitől elszöktek, de lakhatási okok miatt visszatértek. A telkükön két ház van, és mindkét ház 100 százalékos tulajdonosa a volt férj és adóstárs. A férfinek nincs bejelentett munkahelye, a részleteket és a gyerektartást sem fizette.

A család házára már hárman is licitáltak, de egy hónap haladékot kaptak. Elkeseredettségében a nő két hónappal ezelőtt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy segítséget kérjen. Válaszlevél érkezett.

„Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol. Őszinte megértéssel és együttérzéssel olvastuk sorait, melyekben egyéni élethelyzetét osztotta meg velünk” – írják, majd felhívják a figyelmet arra, hogy a vonatkozó „kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik”.

A levél így zárul:

„Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!”

(A külső fotó illusztráció)