Szakmai versenyekkel ösztönzik a fiatal orvosokat

2018. november 12., 10:11

Szerző:

Mind több szakember, szakmai szervezet ismeri föl, hogy szakmailag kell motiválni a szakorvos-jelölteket. Ez ugyanis a legjobb eszköz a fiatalok elvándorlásának megelőzéséhez, illetve kiégésük megakadályozásához. De az is fontos, hogy módjuk legyen fejlődni, szakmai konferenciákon résztvenni, ami saját zsebből szinte megoldhatatlan. Most a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hirdetett előadói versenyt, amelyre az ország bármely pontjáról és bármilyen onkológiai témában pályázhattak a rezidensek.

Az MKOT három díjat hirdetett meg, a teljesítmények nyomán öt lett belőle. Olyan színvonalú előadásokat hallhattak a szakemberek, hogy ki kellett bővíteni a kört. A pályázatra 14 szakorvosjelölt jelentkezett, előadásaiknak önálló szekciót hirdettek meg. A beadott absztraktokat az MKOT vezetőségéből álló zsűri értékelte előre meghatározott szakmai szempontrendszer alapján, az így gyűjtött pontszámot egészítette ki a helyszíni prezentáció során nyújtott teljesítmény.

Az előzetesen meghirdetett három díjon túl a szoros eredményekre tekintettel két MKOT különdíjat is kiadtak. A fődíjat dr. Varga Linda, a SZTE ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Onkoterápiás Klinika szakorvos-jelöltje nyerte, ezzel pedig lehetőséget, hogy a jövő évi legnagyobb nemzetközi onkológiai találkozóra, az ESMO-ra kijuthasson Barcelonába.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.