Elfogták a Ferencváros volt focistájának támadóit

2020. augusztus 11., 17:25

Szerző:

Őrizetbe vettek három férfit, akik egy budapesti szórakozóhelyen összeverekedtek két másik vendéggel. A Blikk úgy tudja, ők voltak azok, akik múlt héten brutálisan bántalmazták Busai Attilát, a Ferencváros korábbi focistáját.

A labdarúgó múlt szerdán súlyos sérüléseket szenvedett egy a verekedésben egy budapesti szórakozóhelyen. A játékost meg kellett műteni. A Blikk akkor azt írta, hogy Busainak három helyen eltört az arccsontja, meg kell műteni.

A rendőrség kedden közleményt adott ki egy étteremben történt összetűzésről. Azt írták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett és garázdaság bűntett gyanúja miatt folytat eljárást három budapesti férfi ellen, akik a gyanú szerint 2020. augusztus 5-én 21 órakor egy Fővám téri szórakoztatócentrum egyik vendéglátó egységében többször megütöttek egy férfit. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Blikk információi szerint az őrizetbe vett társaság tagjai voltak azok, akik Busai Attilát megverték.

A nyomozás adatai szerint augusztus 5-én délután két férfi szóváltásba keveredett az étterem felszolgálóival, akik felszólították őket, hogy hagyják el a vendéglátóhelyet. A férfiak ekkor átmentek egy szomszédos szórakozóhelyre, majd az esti órákban visszatértek az étterembe, ahol ismét összetűzésbe kerültek egy háromfős társasággal. A vita ekkor fajult verekedéssé.

A IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 28 éves K. Albertet, a 29 éves R. Endrét és a 30 éves N. Ádámot súlyos testi sértés bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.