A Star Wars-szal magyarázza el a fideszes Alapjogokért Központ, hogyan álcázza magát Dobrev Klárának Gyurcsány Ferenc

2019. december 16. 16:30 - szerző: 168 Óra

A fiatalok felé nyitó fideszes Alapjogokért Központ (itt ténykedett egy ideig a 22 éves helyettes államtitkár-jelölt, Rácz Zsófia is, aki miatt törvényt módosított a kormánypárti többség) előrántotta a Star Wars sci-fi filmfolyam - jövő héten bemutatásra kerülő - kilencedik részét, hogy a Leia hercegnővé varázsolt elemzőjük, Párkányi Eszter segítségével bemutassák: az új trilógia alaptörténete pontosan megegyezik azzal, ami a magyar politikában mostanság történik – vette észre az Azonnali. 

Eszter/Leia a videóban egyebek közt elárulja, hogy a

  • a jók már régóta legyőzték az elnyomó rezsimet, de az elnyomó rezsim alakot váltott, ezért megint le kell őket győzni.
  • A Star Wars gonoszai intergalaktikus birodalmat akartak, a magyar gonoszok pedig internacionalistát.
  • Darth Vader és a Császár öröksége Kylo Renék képében tér vissza, Gyurcsány Ferenc pedig Dobrev Klárának és Karácsony Gergelynek álcázza magát napjainkban.

Mindenhol vannak lázadók: a Star Warsban az egymás támogatását élvező lelkes fiatalok, Magyarországon pedig a kilenc éve parlamenti kétharmaddal kormányzó párt bőséges anyagi támogatását élvező Alapjogokért Központ – összegez a portál, és megjegyzi: 

az Alapjogokért Központ az Átlátszó Oktatás adatai szerint 2014-ben 49 millió forintot kaptak a Fidesz pártalapítványtól működési költségekre.

Íme az alkotás: