Soros miatt nem ment el a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ahol a Kósa-botrányt tárgyalták volna

2018. március 20., 15:04

Szerző: Bíró Veronika

Kedden a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága napirend szerint tárgyalta volna Kósa Lajos 1300 milliárd forintos botrányát. Németh Szilárd és a Fidesz-KDNP tagjai viszont az állítólagos Soros-hálózatra hivatkozva távol maradtak az üléstől.

A kormánypárt közleményében arra hivatkozik, hogy a „Soros-hálózat” és Szél Bernadett miatt maradtak távol attól az üléstől. Attól a bizottsági üléstől, ahol a téma Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 1300 milliárdos örökségi botránya volt a téma. A közlemény nem említi Kósa nevét, csak sorosozik, ezzel magyarázza, hogy miért maradtak távol a közpénzből fizetett közszolgák erről az ülésről is.

– Szél Bernadett korábban maga is egy migránsbarát, Soros György által fizetett szervezetnél dolgozott, ezért a Fidesz-KDNP nem tud olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen részt venni, ahol a Soros-hálózattal kapcsolatos a téma

– jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

 

Azt sajnos már se Németh, se a Fidesz-közlemény nem magyarázza meg, hogy pontosan milyen kapcsolatban áll Kósa Lajos miniszter és a Soros-hálózat, pedig a Fidesz alelnök szerint a Soros-hálózat egyre súlyosabb nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel.

Múlt héten elsőként a Magyar Nemzet írta meg, hogy egy csengeri nő Kósa Lajost bízta meg, hogy állítólagos hatalmas németországi örökségét, 4,35 milliárd eurót (átszámítva 1300 milliárd forintot) segítsen befektetni. A pénzből 800 millió jutott volna a miniszter édesanyjának is. 

Kósa Lajos azóta menekül az üggyel kapcsolatban feltett kérdések elől. 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.