Semjén Zsolt: Senki nem gondolhatja, hogy Magyarországnak kellene megoldania a világ összes problémáját

2019. április 23., 07:50

Szerző:

A Notre-Dame-ot pusztító tűz egyik gyomorforgatóan szórakoztató mellékzöngéje volt, ahogy a Fidesz és a KDNP politikusai próbálták merényletként valamiféle isteni figyelmeztetésként feltüntetni a balesetet, Semjén Zsolt pedig újra hatalmasat alakított a Hír TV-ben, az épületet emésztő lángokról ugyanis azt mondta:  

– Ebben a francia szekularista, egyházellenes politika vastagon benne van.

Nagyívű fejtegetéseit a miniszterelnök-helyettes egyébként az egyház szerepének az újradefiniálásával kezdte:

– Bizonyos egyháziak – beleértve a keresztényeket, sőt, a keresztény politikai erők egy részét is – úgy viselkednek, mintha egy szakszervezet, környezetvédő mozgalom lennének vagy valamilyen filantróp, emberbaráti egyesület. Az egyház az nem egy emberbaráti egyesület, hanem az emberek üdvösségét szolgálja

– jelentette ki a politikus, hozzáfűzve, hűségesnek kell lennünk az igazi keresztény örökséghez, nem pedig a világ fülének a csiklandozásához. Ami a Notre-Dame-ot illeti, Semjén Zsolt azt mondta, Magyarország megfontolja az újraépítésre adott támogatást, de Franciaország egy gazdag ország.

– Emmanuel Macron elnöknek nem azt kellett volna bejelentenie, hogy Franciaország újraépíti a Notre-Dame-ot? Sőt. Meg kell mondanom, eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy ilyen leromlott állapotba jusson

– kockáztatta meg. Egyébként a párizsi székesegyházat pusztító tűzben tragikus szimbólumot lát.

Korábban Semjén Zsoltot kérdezték arról is, mivel több cseppnél a tengerben az az ötmilliárd forint támogatás, amelyet az Orbán-kormány a világ üldözött keresztényeinek ad, amire úgy válaszolt:

– Senki nem gondolhatja, hogy Magyarországnak kellene megoldania a világ összes problémáját.

Kiváló interjú volt, alant meg lehet nézni teljes egészében:

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.