Semjén Zsolt 90 nappal meghosszabbítatná a vészhelyzetet

2020. november 6., 14:10

Szerző:

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi november 10-ére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló előterjesztés mielőbbi elfogadása érdekében.

A parlament honlapjára felkerült javaslat tartalmazza a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbítását kilencven nappal. Az előterjesztés indoklása szerint a rendkívüli jogrend a gyors döntések meghozatalát biztosítja a járványhelyzet idején.

A rendkívüli jogrendről szóló kormányrendelet szerdán lépett hatályba, azt a kormány a világjárvány veszélyeinek elhárítása, az emberek egészségének védelme érdekében hirdette ki.

A kormány rögzítette, hogy a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja.

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.