Visszakozott Schmidt Mária, nem kerül bélyegre Rajk László és Solt Ottilia a hozzátartozók tiltakozása miatt

2019. november 9., 19:32

Szerző:

Schmidt Mária közölte, hogy a család tiltakozása miatt, "bár jogilag semmi akadálya nem volna" nem lesz az Emlékbizottság bélyegein Solt Ottilia szociológus és a nemrégiben elhunyt Rajk László - írta a hvg.hu.

Mint beszámoltunk róla, Rajk László özvegye és Solt Ottilia lánya is tiltakozik az ellen, hogy hozzátartozóik azon a bélyegsorozaton szerepeljenek, amelyet a Magyar Posta Zrt. a 30 éve szabadon Emlékbizottság javaslatára bocsát ki. A bélyegsorozatról Schmidt Mária kormánybiztos értesítette őket.

Rajk Judit írása az Élet és Irodalom pénteki számában jelent meg. Felidézte, hogy kikből áll az emlékbizottság: Kövér László, Gulyás Gergely, Lezsák Sándor, Szijjártó Péter, Balog Zoltán, Rogán Antal, Boross Péter, Papp Dániel, Szakály Sándor, Németh Zsolt, Orbán Balázs, Fekete Péter, Vashegyi György, M. Kiss Sándor, Karas Mónika, Kónya Imre és Varga Benedek.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.