Sallai R. Benedek örül Szél Bernadett kilépésének, szerinte az LMP össze fog omlani

2018. október 2., 15:17

Szerző:

Nem bír leállni a Szél Bernadett volt LMP-társelnök ellen fegyelmi eljárást kezdeményező exképviselő. allai R. Benedek tovább szidja párttársai az LMP elvileg zárt Facebook-csoportjában. A hvg.hu szemlézgetett az újabb írásból, amelynek Sallai R. Benedek a „Szél Bernadett távozására” címet adta. Szél egyébként pert is indított Sallai ellen korábbi állításai miatt.

A szabadszájú politikus a nyílt levélben ezúttal kerüli a keresetlen kifejezéseket, de összességében nem finomkodik a volt frakcióvezetővel. Pedig írását Szél képességeinek magasztalásával kezdi, akiben „nagy munkabírású, rendkívüli szorgalmú és talán túlontúl is ambiciózus” politikust ismert meg, aki jó ideig jól állta a sarat, és helyes irányba tartva látta el feladatát.

Sallai Róbert Benedek
Fotó: Sallai R. Benedek Facebook-oldala

Sallai szerint Schiffer András pártelnök távozásával Szél elvesztette az ideológiai stabilitást, elvesztette a kapcsolatot a politikai közösséggel, és főként elvesztette az önreflexiós képességét. A politikus szerint már 2017-ben világossá vált, hogy Szél „többet szeretne, sokkal többet, mint amire termett”.

Állítása szerint jó ideje látta és tartott tőle hogy a társelnök-frakcióvezető csak ugródeszkaként fogja használni az LMP-t. A politikus úgy gondolja, Szél tudatosan építette a személyét, „az LMP pedig százmilliókat költött arra, hogy egyszemélyi pártot csináljanak a pártból”.

– Jó ideje rombolt, pusztított, és most a romhalmazból, ami munkája kapcsán keletkezett – elegánsan távozik. Semmiből jött, őt az LMP tette azzá, ami, és nem maradt benne semmi lojalitás, hála. Sem tisztesség, hiszen viszi mandátumát, míg 2013-ban szigorú véleménnyel volt a frakcióból távozó politikusokról, már másként látja a kérdést 

– írta Sallai, aki az írás végén ismét belerúg egy nagyot párttársaiba, majd megelőlegezi az LMP összeomlását.

„Jó sokan tettetek itt azért, hogy így alakuljanak a dolgok. (..) Most megehetitek, amit főztetek – a sokk közben. Facebook-harcosok, szobaforradalmárok, önjelölt politikai zsenik és főmegmondók. Az LMP esélyei a túlélésre úgy csökkennek, hogy lassan nincs semmi, ami megállítsa az összeomlást” – zárta sorait a politikus.