Rendőrségi vizsgálat indult a Pesti Úti Idősek Otthona ügyében és ezt pont a kormánypárti Magyar Nemzet írta meg elsőként

2020. április 21. 19:15 - szerző: 168 Óra

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt feljelentéskiegészítéssel vizsgálja a Pesti úti idősotthonban történteket – tudta meg a Magyar Nemzet.

 

A fővárosi önkormányzat kezelésében lévő intézmény súlyos koronavírus-fertőzöttsége miatt a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István fordult a hatósághoz.

Koronavírus - Megkezdődött a Pesti úti idősotthon lakóinak
Fotó: Kovács Tamás

 

Mint ismert, az otthonban, amikor kitört a koronavírus-járvány, legalább egy hétig nem volt helyben főállású orvos.

A fővárosi intézményben történtek is szóba kerültek az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hétfőn a Pesti úti otthon 274 lakóját és 41 dolgozóját tesztelték, illetve azokat az ápolókat is megvizsgálják majd, akik nem voltak műszakban. A második körös mintavételnél az ápoltak közül 58 ember mintája bizonyult pozitívnak, a dolgozóké közül pedig négynek – tette hozzá.

 

Az intézményben már képesek a szükséges intézkedések megtételére, így a megbetegedettek elkülönítésére is. A kórházban ápolt idős lakók jól vannak, és két negatív laborvizsgálat után visszakerülhetnek az otthonba, ahol már elvégezték a fertőtlenítést, így remélhetőleg nem lesz újabb megbetegedés – közölte a tiszti főorvos. Kitért arra is, hogy

az országban összesen húsz idősotthon érintett koronavírus-járvánnyal, de számos otthonban csak egy-egy megbetegedés fordult elő, és az érintetteket azonnal izolálták.