Nem hobbiból járok egyetemre – árulta el a 22 éves helyettes államtitkár, aki szívügyének tartja bolygónk megőrzését

2020. január 16., 09:52

Szerző:

Ez a törvénymódosítás nem miattam, hanem a fiatalokért történt – magyarázta rendhagyó kinevezésének okát Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár a Mandinernek adott interjújában. Mint mondta, lehetőség nyílt arra, hogy egy fiatal képviselje a fiatalokat, akkor is, ha a szakmai tapasztalata mellett még nincs diplomája.

„Én sem hobbiból járok három éve jogi egyetemre, nem tennék így, ha úgy gondolnám, hogy nem szükséges és fontos a felsőfokú végzettség"

– tudatta.

Azzal kapcsolatban, hogy nemrég arról beszélt: a terrorizmus nem nagy probléma, de Oroszország kockázatot jelent, azt mondta, a sajtóban megjelentekkel ellentétben ebben a gondolatmenetben nem az európai terroreseményeket relativizálta vagy legitimálta, hanem arra akart rávilágítani, hogy ugyan történtek Európában jelentős terrortámadások, de még most sem számítanak itt hétköznapi eseménynek.

„Babits szavaival a soha meg nem elégedés emberének tartom magam"

– árulta el később és arról is beszélt, hogy

szívügyének tartja a bolygónk megőrzését és gazdagságának fenntartását.

A helyettes államtitkár elárulta: évek óta követ nem egy kormánypárti politikust a közösségi médiában, és azt látja, hogy nagyon jól használják.

„Nem kell feltalálnunk a spanyol viaszt, egyszerűen azokat a csatornákat kell megtalálnunk, amelyeket a fiatalok használnak, és olyan nyelven kell szólni hozzájuk, amelyet értenek is

– fogalmazott utóbb, majd elmondta: mindenekelőtt találkozni és beszélgetni fog fiatalokkal, mert korábbi tapasztalataiból tudja, milyen sokat jelent ez nekik.

 (A 24.hu nyomán)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.