Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egy férfi fellökött és kirabolt egy idős nőt Újpesten, aztán hazakísérte

2019. október 2. 12:16 - szerző: 168 Óra

Egy férfi szeptember 20-án este Újpest-központ metróaluljárónál követett egy idős asszonyt, egészen a villamosig. Amikor a nő leszállt a villamosról, a férfi tovább követte, majd az Erkel Gyula utcában hátulról meglökte az asszonyt, aki elesett és elejtette a táskáját. A férfi felkapta a táskát és elszaladt, majd pár perccel később visszament, felsegítette a földről az idős asszonyt és hazakísérte – írja a police.hu.

A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, a 36 éves budapesti H. Gábort, és 2019. szeptember 27-én elfogatóparancsot adtak ki ellene. H. Gábort egy nappal később a Készenléti Rendőrség járőrei fogták el egy VIII. kerületi internetkávézónál. A férfi az ablakot ütötte azért, mert alkoholos befolyásoltsága miatt nem akarták beengedni a kávézóba. Ekkor hívta az alkalmazott a rendőröket.

A rendőrök a férfit előállították, majd őrizetbe vették és rablás, valamint testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az újpesti nyomozók kezdeményezésére a bíróság elrendelte H. Gábor letartóztatását.