Egy férfi fellökött és kirabolt egy idős nőt Újpesten, aztán hazakísérte

2019. október 2., 12:16

Szerző:

Egy férfi szeptember 20-án este Újpest-központ metróaluljárónál követett egy idős asszonyt, egészen a villamosig. Amikor a nő leszállt a villamosról, a férfi tovább követte, majd az Erkel Gyula utcában hátulról meglökte az asszonyt, aki elesett és elejtette a táskáját. A férfi felkapta a táskát és elszaladt, majd pár perccel később visszament, felsegítette a földről az idős asszonyt és hazakísérte – írja a police.hu.

A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, a 36 éves budapesti H. Gábort, és 2019. szeptember 27-én elfogatóparancsot adtak ki ellene. H. Gábort egy nappal később a Készenléti Rendőrség járőrei fogták el egy VIII. kerületi internetkávézónál. A férfi az ablakot ütötte azért, mert alkoholos befolyásoltsága miatt nem akarták beengedni a kávézóba. Ekkor hívta az alkalmazott a rendőröket.

A rendőrök a férfit előállították, majd őrizetbe vették és rablás, valamint testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az újpesti nyomozók kezdeményezésére a bíróság elrendelte H. Gábor letartóztatását.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.