Pottyondy Edinát végül megpuszilta a múzsa: Hiszek abban, hogy lehet Magyarnál olyan információ, ami tovább repeszti a NER-t

Megszületett Pottyondy Edina videója a „Magyar Péter jelenségről”.

2024. március 20., 11:34

Szerző:

„Azért nem beszéltem eddig Magyar Péterről, mert nem tudtam hova tenni a jelenséget” – kezdi Pottondy Edina a heti videóját. Kitér arra a posztra, amit ezzel kapcsolatban a közösségi média felületén megjelent, hogy rámutasson: Magyar Péter személye a kialakult botrány kapcsán erősen megosztó. Nárcisztikus bántalmazó vagy az „utolsó reményünk”? Pottyondy szerint e kettő nem zárja ki egymást.

„Figyelem a történéseket és izgulok, mintha egy skandináv misztikus krimit látnék. Szégyenkezem, mint amikor a Bayer showt nézem, forog a gyomrom, mint egy kilencmilliós megtekintésű miteszer-nyomkodós youtube videó kommentszekciójánál, és keserűen röhögök, mintha A tanú 21. századi adaptációja kelne életre. Úgy záporoznak a megdöbbentó információk, mint hogyha a Discovery Channel előtt peckelték volna ki a szemem. Ez már önmagában is a legszövevényesebb médiaélmény, amit valaha is kaptam, és erre jön rá, hogy egyáltalán nem értem, hogy miért gerjed ennyire a Magyar Péter jelenség. Hogy lehet naponta 5 darab 15 000 vagy van amikor 20 000 lájkos posztot élesíteni? Ennek Szijjártó Péter és Orbán Viktor együtt nincsenek a közelében. Mi folyik itt?”

– teszi föl a kérdést a youtuber.

„Az alaphelyzet, hogy egy jóképű, sportos, beszélni tudó, egykori vérneres úgy vadítja meg a kiéhezett ellenzéki szavazókat, ahogy Vastag Csaba a csömöri óvónőket. (...) Magyar Péter nem csupán egy újabb ellenzéki Messiás, hanem egyszerre a fekete ruhás nővér, az atombombás Simicska, a kékszalagos Márki-Zay vagy a kámforrá váló Pesti László és Lisan al-Gaib, a »hang a másik világból«.”

De ki vagy mi az a Lisan al-Gaib?

Itt álljunk meg egy pillanatra. Tudja ön, ki az a Lisan al-Gaib, akinek a neve minduntalan feltűnik a kommentekben Magyar Péter kapcsán?

A Lisan al-Gaib szókapcsolat a Dűne cmű filmből származik, aminek a második része most pörög a mozikban. Jelentése: messiás, „Hang A Másik Világból” –fejti meg a talányt a 444.

Mint szinte minden vallásnak és kultúrának a Földön, az Arrakis bolygón élő fremen népcsoportnak is megvan a maga próféciája. Úgy hitték, hogy a Lisan al-Gaib egy másik bolygóról származó megváltó lesz, aki felszabadítja őket elnyomóik alól, és békét hoz. Ez a valaki nem más, mint Paul Atreides, akit a filmekben Timothée Chalamet játszik. (Magyar Péter a kommentszekció szerint tehát a megváltó, aki egy új világot hoz el.)

„Magyar Péter, a slim fit inges budai ügyvéd tényleg egészen abszurd módon úgy funkcionál a nyilvánosságban, mint egy népmesei hős. A legkisebb versmondó fiú, aki a ChatGPT-vel szintetizált ellenzéki programot random Petőfi idézetekkel szakítva meg az általános iskolai ünnepek hangulatát, emelkedettségét és mélységét hozza. A bennem élő Gyurcsány nevetségesnek látja, hogy a pogány főméltóság megtér és a hívek örömükben azonnal pápának jelölik. A bennem élő Horn Gyula meg azt suttogja, hogy Magyar Péter a baloldal két lábon járó Stockholm-szindrómája. A foglyul ejtett balliberális világ rituális öngyilkossága. Egy hónapja még elnyomó, ma már az ellenzék Cipollája”

– mondja Pottyondy.

„Én nem hiszek a politikai messiásokban, de hiszek abban, hogy lehet Magyarnál olyan információ, ami tovább repeszti a NER-t, és az az igazság, hogy minden sz.rnak örülök, amit a rendszer felé fúj a ventilátor” 

– jelenti ki, majd rátér a Magyar-Varga (ex)páros botrányára, arra a bizonyos rendőri jelentésre, mely szerint Magyar erőszakosan lépett fel a volt nejével szemben:

„Ha a jelentés igaz és nem utólagos manipuláció eredménye, akkor ebből az derül ki, hogy amíg Magyar Péter NER-es volt, ez a viselkedése nem járt jogi következményekkel. Versenyezhetett rendőrautóval életeket veszélyeztetve és simán bántalmazhatta az ország igazságügy miniszterét. Tudomást sem vettek róla. Se Tóni, se Barbara, se Ádám, se a miniszterelnök, se a családi jóbarát Gulyás Gergely, se a belügyminiszter, se senki, hisz nőügyekkel nem foglalkoznak” – utalva arra, hogy ha mindez igaz, akkor Magyar a törvény felett állt, amíg a NER tagja volt.

„Ahogy arra is van esély, hogy az Endre bácsi kegyelmét aláíró kéz, a Pegasus szoftvert élesítő miniszterasszony tesz egy újabb szolgálatot a rendszernek, amikor a volt férjét nyilvánosan megfricskázza. Varga Judit igazságügyi miniszterként éveken keresztül olyanokkal kábított minket, hogy Magyarországon kiválóan működik a jogállam, ami a nőket megvédi a családon belüli erőszaktól” – mutatott rá Pottyondy, majd a videója végén megjegyezte, hogy K. Endre ügye, a kegyelmi botrány és a gyermekvédelem teljesen lekerült a napirendről, mert már a Magyar Péter jelenség uralja a közvéleményt.

 

(Kiemelt képünk forrása: Pottyondy Edina vlogjából)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.