Pion István: Fiola Attila megjárta a poklot

A Pesti Hírlap főszerkesztője bravúrosnak tartja a magyar focista gólját a sorozatos sérülései után.

2021. június 21., 09:26

Szerző:

„Amikor azt mondta Orbán Viktor a stadionban lévő szurkolókra, hogy mi, magyarok, akkor vajon az ott ülő ellenzékiekre is gondolt?” – tette fel a költői kérdést Pion István újságíró a 168.hu Keljfeljancsi című reggeli műsorának hétfői adásában. Az újságíró azt sem tartja kizártnak, hogy a fenti kijelentés a kormányfő békülékenységére utal. Mint mondta:

„az egész teljesen szürreális. Már az is szürreális, hogy 22 ember kerget egy labdát, és 70 ezer ember őrjöngve nézi”.

Pion István a szombaton játszott Magyarország–Franciaország mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar gól nagyon kellett már a szurkolóknak és a magyar válogatottnak, a döntetlent pedig szép eredménynek tartja a világbajnok franciák ellen. Hozzátette, a francia válogatott láthatóan nem volt a helyzet magaslátan, és reméli, hogy a következő meccsnél a németek is így járnak.

Az újságíró szerint a gólörömnél általános jelenség, hogy az ember akár a mellette álló idegent is megöleli, és ez egy ilyen pillanatban teljesen belefér. Elmesélte azt is, hogy megesett, amikor a meccs közben olyan feszültté vált a helyzet, hogy az előtte ülő szurkoló fején kezdett el dobolni az idegességtől.

„Az a csodálatos a fociban, hogy mindig van egyetlen lehetőség, és ez máris több, mint a lottónál”

– jelentette ki. Hozzátette, ő mostanáig még nem látott igazán nagy magyar focisikert, de a legutóbbi meccset nagyon élvezte. Szerinte a mérkőzés már a szurkolók között elkezdődik, és nem tartja problémának, hogy a foci egy olykor szélsőségekkel tűzdelt sport. Leszögezte: nem örül neki, ha valaki a politika miatt viseltetik ellenérzésekkel a magyar foci iránt, azonban a tapasztalatai miatt megérti. 

(Kiemelt kép: Fiola Attila. Fotó: MTI / EPA / Illyés Tibor)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.