Letartóztattak egy férfit Pécsen szexuális erőszak és kiskorúak veszélyeztetése miatt

2020. november 18., 19:34

Szerző:

A gyanúsított a gyerekeket rendszeresen bántalmazta, dolgoztatta őket.

Letartóztattak szerdán egy baranyai férfit, aki a gyanú szerint nevelt gyermekeit rendszeresen bántalmazta és egyikükkel szexuális cselekményeket folytatott - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A letartóztatást elrendelő bíróság közleménye szerint az egyik Baranya megyei faluban élő férfi feleségével nevelőszülőként fogadott magához három lányt és egy fiút 2013-ban. 

A gyanúsított a gyerekeket rendszeresen bántalmazta, dolgoztatta őket, ezzel testi és érzelmi fejlődésüket veszélyeztette. Az egyik kislánnyal rendszeresen szexuális cselekményeket végzett, végeztetett annak tizenkét éves kora előtt, s azt követően is.     

A gyerekek a gyámhatóság határozata szerint idén márciusban elkerültek a nevelőszülőktől.     A férfi letartóztatását tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendelték el, egy hónapra.     

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, így a végzés nem végleges.

(MTI)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.