Jövőre Pécsen is lesz Pride-felvonulás, aminek az egyre keményebb homofób kirohanásokat intéző fideszes politikus nyilván nem örül

2019. december 20., 12:47

Szerző:

Jövőre Pécsen is felvonulást tart a Budapest Pride – jelentette be a melegjogi szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

„A 2020-as évben szeretnénk a magyarországi LMBTQ mozgalmat széles körben megerősíteni. Ezzel reményeink szerint több program valósulhat meg, és a látogatók is több helyszínre tudnak majd ellátogatni. De a fő cél, hogy ne csak Budapesten legyen lehetőség átélni a Pride hangulatot, és hogy az erre nyitott szervezetek helyben valósítanának meg saját eseményeket: beszélgetéseket, kiállításokat, filmvetítéseket, színházi előadásokat, és felvonulást is” – írták a szervezők, hozzátéve, hogy jövőre elsőként a vidéki városok közül Pécsen lesz még felvonulás.

Ezért újra elindították a Budapest Pride Szolidaritási Alapot, amelyen keresztül a rendezvényekre és a kampányukra gyűjtenek adományokat, és vidéki szervezeteiket támogatják majd belőle. Céljuk, hogy jövőre országos méretű legyen a fesztivál.

Fotó: Merész Márton

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Hoppál Péter kezdhet aggódni. Pécs fideszes parlamenti képviselője hétfőn Facebook-oldalán adott hangot felháborodásának amiatt, hogy az Emberség Erejével Alapítvány most is elkezdte járni a városi iskolákat a bemutatóival, amelyeken szituációs és műveltségi játékokkal tűzdelt előadások szólnak az emberi jogokról, párkapcsolatokról, nemi identitásról. A civilek évek óta szerveznek ilyen programokat az emberi jogok világnapja, vagyis december 10. alkalmából Pécsen. Hoppál Péter emiatt fakadt ki, és a Bibliát idézve azt írta, hogy 

„Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsik közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tenger mélyébe vetnék.”