102 millió forintot osztott szét a civilek között az Emberség Erejével Alapítvány, amelyet a Fidesz el akart üldözni Pécsről

2019. december 7., 15:26

Szerző:

Az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) közleménye szerint az Erősödő Civil Közösségek támogatási programjának 2020-as, azaz harmadik körében 64 civil közösség és szervezet kapott támogatást, melynek összege közel 101,75 millió forint – írta a Pécsi Stop.

A pályázatok közül 38 az Erősítő, 26 pedig az Indító kategóriában nyert el támogatást, a közlemény szerint a pályázók 19 százaléka informális csoportként adta be pályázatát. A támogatási összeg 50 százaléka baranyai, 22 százalék somogyi, 15 százalék tolnai, 13 százaléka pedig több megyében oszlik el. 

Fotó: Az Emberség Erejével Alapítvány Facebook-oldala

Az EEA közlése szerint a beadási határidőig 209 érvényes pályázatot kaptak a három megyéből, a támogatási igény pedig több mint négyszerese volt az ECK program éves keretének.

A támogatottak listáját ide kattintva nézhetik meg.

Az Emberség Erejével Alapítvány ellen még a fideszes vezetésű pécsi önkormányzat hozott egy kirekesztő határozatot, ez ellen az alapítvány perelt, és nyert is ugyan, de mégis továbbfolytatták a pert, mert Hoppál Péter és Páva Zsolt ellen a bíróság nem ítélt. Az októberi önkormányzati választás után ellenzéki többséggel felálló új városvezetés egyik legelső intézkedése volt ezt visszavonni – idézi fel a portál.

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.