Parragh szerint is családi biznisszé alakult a budapesti kamara

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, Szatmáry Kristóf újra indul a kamara elnökválasztásán a jövő héten – írja a .

2016. február 22., 07:20

Két kihívója is akadt, de a mostani elnök és rokonai erősen kézben tartják a szervezetet. A választási bizottságot Szatmáry vezeti, a mandátumvizsgáló bizottságot Szatmáry anyja, Szatmáryné Jähl Angéla vezeti, két hét alatt csaknem 500 új tagot léptettek be.

Még Parragh László MKIK-vezető is nyíltan kritizálta az állapotokat: a budapesti kamara „családi biznisszé alakult Szatmáry és édesanyja, Szatmáryné Jähl Angéla vezetése alatt”, mondta Parragh a szervezet közgyűlésén.

Szatmáryné Jähl Angéla zöldségesből lett az egyik leggazdagabb budapesti képviselő. Kiderült róla, hogy hamis a diplomája, férfje pedig (akit egy Széchenyi kártyás irodába jelöltek) büntetett előéletű – írja a Napi.hu. Ennek dacára Szatmáryné a Fővárosi Közgyűlés tagja volt, fia NGM-államtitkár és Fidesz-képviselő is volt, lánya trafiktulajdonos.

Szatmáry Kristóf még BKIK-díjat is alapított, amit többek között anyjának és lánytestvérének adott át.

Szatmáry Kristóf viszont egy másik problémáról számolt be a választással kapcsolatban: „Egy bizonyos vállalkozói kör maffiamódszerekkel próbálta befolyásolni a tisztújítás kimenetelét: a határidő utolsó napján 4 ügyvéd 1200, felszámolás alatt lévő vállalkozás képviseletében próbálta felvetetni magát a választási névjegyzékbe” – mondta a Napinak.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.