Szeptember 1-jétől kötelező a maszk az OTP-ben

2020. augusztus 27., 14:56

Szerző:

 

Hat éven felül gyerekeknek is kötelező lesz.

 

Kötelzővé teszi a bankfiókokban a maszkviselést az OTP Bank, írja a Portfolio. A maszkviselésre eddig is plakátok figyelmeztettek, de 1-jétől az ügyfeleket a dolgozók fogják megkérni, hogy vegyenek fel maszkot, amikor belépnek, ha nincs rajtu. A maszkohrdás 6 éven felüli gyerekeknek is kötelező lesz.

Az ügyfélgyakoriság az OTP-nél egyébként 75 százalékra esett a járvány kitörése és a vírus megjelenése óta. 

Eddig is születtek persze óvintézkedések, plexifalat tettek az ügyintézők elé, gyakrabban takarítanak, kézfertőtlenítőket tettek a bejáratokhoz.

A bankcsoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt, valamennyi országban kivették részüket a COVID-19 elleni harcból; a járványellenes védőeszközök, valamint az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzése, illetve az adományok, támogatások összértéke 2020 június végéig csoportszinten meghaladta a 3 milliárd forintot.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.