Oszlatott a rendőrség, megint kirakták Tuaregéket a Kossuth térről

2018. szeptember 17., 14:07

Szerző:

Hétfő hajnalban, 3 és 5 óra között a rendőrség ismét kiürítette a Kossuth teret védett vezető érkezése miatt. Egyúttal felszólította az oda bejelentett – gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény résztvevőit – hogy gyülekezési jogukat a személy és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják. A felszólításnak 27 ember nem tett eleget, őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről – közölte a rendőrség a police.hu-n.

Személyi sérülés nem történt, egy zavartan viselkedő nőt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. A rendőrök a 27 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

 

A múlt héten is huszonhat embert távolított el a rendőrség a Kossuth térről, annak ellenére, hogy a Tuareg becenéven ismert Szabó Gábor mozgalma, a „Kossuth tériek" szeptember 8. és október 5. közöttre bejelentett folyamatos tüntetését a rendőrség jóváhagyta. Két nappal a demonstráció megkezdése után mégis egyenként távolították el a térről mind a 26 tüntetőt Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt főtitkárának látogatására hivatkozva.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.