Összefogott a pécsi ellenzék, megvan a közös polgármester-jelölt is

2019. június 8., 13:05

Szerző:

Péterffy Attila lesz a Mindenki Pécsért Egyesület hivatalos polgármesterjelöltje az őszi helyhatósági választásokon – közölte a szervezet elnöke szombaton az MTI-vel.

Mellár Tamás független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd-frakció tagja az egyesület elnökeként írt közleményében azt írta, hogy a pénteken lejárt határidőig egy jelentkező, Péterffy Attila teljesítette a jelöltté válás feltételeit.

„Ennek megfelelően Pécsett előválasztásra nincs szükség, és nem is kerül rá sor”

– áll a közleményben. A Mindenki Pécsért Egyesület megalakulását tavaly jelentette be Mellár Tamás. A szervezet egyik alapítója Péterffy Attila. Az MSZP, a DK és a Momentum eddig is őt támogatta, de Mellár Tamás korábban azt nyilatkozta, hogy akkor veszik számításba Péterffy Attilát, ha részt vesz az előválasztáson, és ha magára nézve kötelező érvényűnek tekinti a végeredményt.

A várost több mint 10 éve vezető Páva Zsolt fideszes polgármester nemrég bejelentette, hogy ősszel nem indul a választáson. Maga helyett Vári Attila korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját ajánlja Pécs polgármesterjelöltjének. 

Fotó: Facebook

Idén áprilisban jelentette be Pécsen az öt legnagyobb ellenzéki párt helyi képviselője, hogy közös listát kívánnak állítani az őszi önkormányzati választásra. Közös a céljuk ugyanis, a Fidesz leváltása.