A fideszes Páva Zsolt nem versenyez ősszel Pécs polgármesteri székéért, Vári Attilát ajánlja polgármester-jelöltnek

2019. június 6., 14:23

Szerző:

Vári Attila korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját ajánlja Pécs polgármesterjelöltjének a Fidesz pécsi csoportja a párt országos testületei felé.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármestere szerán este bejelentette, hogy nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon – tudatta az MTI-vel a Fidesz pécsi csoportja. 

Páva– aki több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a várost – Vári Attilát ajánlotta maga helyett polgármesterjelöltnek a csoport számára. A korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó jelölését a párt újonnan megválasztott pécsi elnöksége, majd nagy többséggel a csoport is megerősítette.

Páva Zsolt
Fotó: Youtube

Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, elfogadta.

A Fidesz pécsi csoportja a tisztújító közgyűlésen döntött a csoport elnökségéről is; eszerint titkos szavazáson nagy többséggel Hoppál Péter jelenlegi elnök újabb két évre kapott bizalmat, a csoport alelnökeivé választották Őri Lászlót, Guzsvány Attilát, Páva Zsoltot és Kövesi Máriát.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.