Orosz propagandaoldal Orbán-dicsőítésén pörög a Habony-média

Orbán politikai, államférfiúi nagyságát dicsőítő cikket talált a 888.hu a német sajtóban. Illetve...

2016. július 7., 14:41

A Habony-művek boszorkánykonyháján kitalált fiatalos, beszólós állami hírportál, a 888.hu megint nagyot alkotott. A Magyarországot érintő külföldi hírek között végre találtak egy olyan cikket, amelyet teljes terjedelemben

ismertettek. Az írás Orbán portréját rajzolja meg, Nagy Sándorhoz, Napóleonhoz hasonlítja, és megelőlegezi, hogy az utókor úgy fog rá emlékezni: „Viktor, a Nagy”.

Ráadásul a cikk a német sajtóban jelent meg, nem is győzik eleget hangsúlyozni, hogy a

Frei Zeitenben. Ekkora ziccert persze a Habony-műveknél nem hagynak ki, jól meg is szemlézte a 888.hu írását a Magyar Időkés az Origois.

Csak az a kár, hogy a Freie Zeiten nagyon nem az, aminek látszik. Impresszuma nincs, a domainje nem .de, hanem .net kiterjesztésű, nincs impresszuma sem. Mindez persze nem csoda, mert valójában az orosz titkosszolgálat által működtetett álhír- és propagandaoldal. Vagyis a Kreml Orbánt éltető cikkeket irat, amit Habonyék azonnal átvesznek.

Ha nem eleve ők írták.

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.