Orbán Viktor győzelemre készül, hétpontos programot írt az egész Európai Uniónak

A Fidesz péntek délután tartotta meg az EP-választási kampányt elindító rendezvényét a Bálnában.

2019. április 5., 17:08

Szerző:

Péntek délután Orbán Viktor beszédével kezdődött el hivatalosan a Fidesz EP-választási kampánya. A miniszterelnök azt mondta, az eddigiektől eltérően most valóban történelmi megméretés előtt állunk, az EU ugyanis jövőt választ magának, a tét, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlás-ellenes vezetői lesznek-e. 

– Európát ma népvándorlás fenyegeti, mert amikor ekkora embertömeg indul meg, az nem egyszerűen migrációs válságról van szó. Megkockáztatható, hogy annyi ember, mint most, még soha nem indult útnak a történelem során. Ez óhatatlanul konfliktusokhoz vezet

– jelezte Orbán Viktor , aki szerint a kérdés az, hogy a kontinens keresztény kultúrájú marad-e vagy utat enged a más civilizációból érkező tömegeknek, és átadja a terepet a multikulturalizmusnak.

Ismertették a Fidesz európai parlamenti választási programj?
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök szerint a migráció fő oka nem a szegénység, az éhezés, a háború és az üldözés, a vízhiány vagy a klímaváltozás – bár ezt nem vitatja –, hanem a fájdalmas tény,  hogy több gyerek születik Európán kívül, mint Európában. – Azért nem születik több gyerek Európában, mert a mi kontinensünk kulturális meghasonlással és identitászavarral küzd – kockáztatta meg, hozzáfűzve, hogy a bevándorlás kérdése politikai vezetési válságra is rávilágít. És úgy tűnik, Orbán Viktor nem ad sok esélyt az EU-nak, szerinte legalábbis a „buborékban élő”  valóságtól elrugaszkodott brüsszeli politikusok „akárhogy csűrik-csavarják”, a vége mindig a bevándorlás elősegítése lesz, és ha visszaszorítják a kereszténységet, a nemzetállamok is felszámolhatóak lesznek. Nem lehet másként értelmezni, mint a migráció támogatásának a közelmúltbeli intézkedésként, hogy 

  • gyengítik a tagországok határvédelmi jogait,
  • az Európai Parlament megszavazza a migránsvízum bevezetését, és megszavazza,a hogy jelentősen növeljék a bevándorlást segítő szervezeteknek, a politikai aktivista csoportoknak nyújtott támogatás összegét,
  • pénzzel feltöltött bankkártyákat kínálnak,
  • kísérleti bevándorlási programokat indítanak afrikai országokkal,
  • letörendő az ellenállást zsarolnak, és pénzbüntetést akarnak kiszabni azokra, akik nem engedelmeskednek. 

– Európa, ha akarná, meg tudná állítani a migrációt, a jelenlegi vezetése támogatja, aki pedig meg akarja állítani – mint jómagam és Matteo Salvini olasz belügyminiszter –, azt kiátkozzák

– tetszelgett egy kicsit az áldozat szerepében a miniszterelnök. Szerinte meg kell fékezni a brüsszeli elit hatalmi törekvéseit, amely a bevándorlást támogatja, és az Európai Egyesült Államok jelszavával hatalmat akar szerezni a nemzetállamok felett, és egész egyszerűen meg kell állítani a bevándorlást, Ennek az érdekében ő hét pontban foglalta össze, mi az a néhány gyors intézkedés, amelyet a május 26-i EP-választások után Európában azonnal meg kell tenni.

  • 1) A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a tagországoknak.
  • 2 Egy ország se legyen kötelezhető bevándorlók befogadására akarata ellenére.
  • 3) Senkit ne engedjenek be Európába érvényes úti okmányok és dokumentumok nélkül.
  • 4) Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot is.
  • 5) Az EU ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítse meg a határvédelem költségeit. (Ez a legfontosabb és ez esik a legjobban – vezette fel Orbán Viktor ezt a pontot.)
  • 6) Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát.
  • 7) Az Európai Parlament döntsön úgy, hogy bevándorlást ellenző vezetők álljanak az EU-s intézmények élén.

– Mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án az EP-választáson, hogy a végső szót nem a Soros-féle NGO-k és a brüsszeli bürokraták, hanem az emberek mondják ki a szavazófülkékben – zárta a beszédét.

Orbán Viktor a felszólalásában rengeteg oldalvágást is tetet az Európai Néppárt vezetői felé. Jean-Claude Junckerről azt mondta, hogy amikor 2014-ben megválasztották az európai Bizottság elnökének, azt hitték róla, hogy jobboldali, de kaptak egy tőrölmetszett szocialistát. – Az Európai Unió vezetése az elmúlt öt évben nem sok segítséget adott nekünk, nem erősebbé, hanem gyengébbé tett a közös otthonunkat. Az EU egyik legerősebb tagállama éppen elhagyni készül Európát, eközben bevándorlók millió jutottak be illegálisan. Ez a Juncker-bizottság mérlege – mondta. Idézett egy Századvég-felmérésből is, amely szerint Franciaországban a megkérdezettek 68 százaléka, Ausztriában az 57 százaléka, Németországban az 52 százaléka, Magyarországon viszont csak a 26 százaléka nyilatkozott úgy, hogy hogy a következő generációk rosszabbul fognak élni, mint a mostaniak. De üzent Manfred Weber néppárti csúcsjelöltnek is, aki állítólag megsértette Magyarországot, amikor nemrég azt mondta, hogy ha csak a Fidesz támogatásán múlik, ő inkább nem akar az Európai Bizottság új elnöke lenni. – Egy brüsszeli bajor tehet ilyet, egy müncheni bajor biztosan nem tenne így – jegyezte meg Orbán Viktor ennek kapcsán. Beszéde előtt felszólalt Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-választási listavezetője, Szájer József fideszes EP-képviselő és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. A műsorvezető Kocsis Máté volt.