Ha csak a Fidesz támogatásán múlna, Manfred Weber inkább nem is akarna az Európai Bizottság elnöke lenni

Varga Judit államtitkár szerint a néppárti frakcióvezető vérig sértette a magyarokat.

2019. március 30., 16:12

Szerző:

Ha csak a Fidesz támogatásával szerezhetné meg, inkább nem is vállalná az Európai Bizottság erlnöki tisztségét Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje és európai parlamenti frakcióvezetője – derül ki abból az interjúból, amelyet a politikus adott a ZDF közszolgálati televíziónak. Manfred Weber Katarina Barley szövetségi igazságügyi miniszterrel, a szociáldemokraták EP-listavezetőjével ült benn ZDF stúdiójában péntek este, amikor megkapta az erről szóló kérdést. a válaszát pedig azzal indokolta, hogy nem akarja, hogy jobbról válasszák meg, mert a közepet akarja képviselni.

– Világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns, és nem az a két szélsőség, amelyet baloldalon a kommunisták, a jobboldalon pedig a nacionalisták jelentenek. 

– fűzte hozzá. 

A válasz nem váratott magára sokat, Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára még péntek este a Facebookon azt írta, hogy a néppárti frakcióvezető vérig sértette a magyarokat – hogy a Fidesz miért egyenlő Magyarországgal, arról az államtitkár nem árult el részleteket –, az ilyesféle nyilatkozat pedig megengedhetetlen.

Ami azokat illeti, akik hátradőlve kértek egy kávét, a Katarina Barleyval készített interjúnkat ide kattintva olvashatják el.