Orbán Viktor dalra fakadt, mert 28 éve, hogy az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot

2019. június 20. 10:35 - szerző: 168 Óra/MTI

Csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a karmelita kolostor teraszán adott fogadásán a meghívott politikusok és művészek körében.

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, Orbán Viktor a szerdán tartott fogadáson emlékeztetett arra, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. – Emlékszem, ahogy a laktanyák kiürültek, mi csak arra tudtunk gondolni, nincs szebb látvány a távozó vendég hátánál – mondta Orbán Viktor.  Sőt - fordult a meghívottak között lévő Nagy Feró énekeshez - mindketten aggódtak a szovjet katonákért, nehogy lemaradjanak a vonatról.

A miniszterelnök elmondta, a nap üzenete az, hogy csak olyan országok tudják megvédeni a függetlenségüket, amelyek képesek szembenézni a realitással. "Igen ám, de mi is az a realitás, hogyan kell tekinteni egy magunkfajta, 10 milliós országnak a külvilágra? Ellenségeket lássunk vagy inkább szövetségeseket?" - tette fel a kérdést Orbán Viktor. A miniszterelnök tapasztalata szerint erre a válasz az, hogy ha valaki gyenge, akkor a külvilág ellenség, ha viszont erős, akkor szövetséges.

A miniszterelnök egy videót is feltett a Facebook-oldalára a fogadásról, kiváló arcképcsarnok a NER holdudvaráról, a vége felé látni, hogy a miniszterelnök dalra fakadt az alkalomból.