Orbán Viktor

2012. október 10., 12:32

Azt állítja Orbán Viktor
(az amerikai The Weekly Standardnek adott nyilatkozatában), hogy „talán a magyar a legnehezebben kormányozható nemzet. Tízmillió szabadságharcos”.

Ezzel szemben a tény az,
hogy annyi biztosan nincs, hiszen éppen Orbán Viktor volt az, aki egy hónappal ezelőtt labancpártnak nevezte az LMP-t, vagyis a párt néhány százezer támogatója már semmiképp sem nevezhető szabadságharcosnak. Mint ahogy természetesen a szocialisták és az egykori liberálisok sem, akiket ugyancsak Orbán bélyegzett idegenszerűnek és idegenszívűnek. Akkor ugyebár a tízmillióból lejön további egy-két millió ember. A választási regisztrációval aztán hamarosan kiszorítják a közéletből a közömbös polgárokat, akik ily módon nem lehetnek sem szabadságharcosok, sem fülkeforradalmárok. A maradék Fidesz-kurucokat pedig már nem is olyan nehéz kormányozni. Vagy mégis?

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.