„Teljes mellszélességgel avatkozzunk bele a hazai sör- és üdítő italpiac szabályaiba" – javasolja a Fidesz-frakciónak Kósa Lajos

2020. június 24. 20:34 - szerző: 168 Óra

Ma megkértem a parlamenti frakciónkat, hogy teljes mellszélességgel, egységben avatkozzunk bele a hazai sör- és üdítőital-piac szabályaiba – közölte a Facebookon Kósa Lajos fideszes képviselő, annak apropóján, hogy éppen most állítják össze a jövé évi költésgvetést megalapozó jogszabályt – fedezte fel a 24.hu. 

Ezek után Kósa azt írja:

„azt szeretnék, hogy szűnjön meg a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere, mert ez a rendszer fenntartja a nagy, multi sör- és üdítőgyártók és -forgalmazók piaci túlsúlyát,

korlátozza a versenyt, hátrányos a hazai kézműves-, kisméretű gyártók és forgalmazók számára.

„Olyan rendszert szeretnénk bevezetni, amely olyan lehetőségeket nyit a magyar sörösök és üdítősök számára, mint amilyeneket élvezhetnek az osztrákok, a csehek, a szlovákok, a németek a saját hazájukban” – írta a politikus.

Emlékeztetnénk, hogy nem ez az első eset, hogy az Orbán-kormány bele akar tenyerelni a sörpiaci folyamatokba, csak akkor nem Kósa, hanem Lázár János volt a harc arca. Lázárék 2017-ben a csíkszendomokosi Csíki sörfőzde mellett, és a vörös csillagos logóval árult Heineken ellen óhajtottak beavatkozni teljes egységben és melszélességggel. A politikus, aki saját bevallása zerint sosem ivott sört, annyira beleélte magát a szerepébe hogy egy ízben hajlandó volt majdnem 700 kilométert utazni egy korsó csíkiért.

Nagy lármát csaptak, de végül szép csöndben elaludt az ügy. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK