Öngyilkos akart lenni egy nő, vízbe vetette magát Zalaváron, de egy épp ott horgászó rendőr kimentette

2019. április 6., 15:20

Szerző:

A Készenléti Rendőrség járőre szabadidejében horgászni indult a Kis-Balatonra péntek délután. Zalavár határában viszont felfigyelt egy nőre, aki éppen átlépett a víztározó korlátján, és a vízbe ugrott. A nőt az erős sodrású víz azonnal elnyelte – írja a police.hu.

Az őrmester utána ugrott, mivel azonban a nő teste nem bukkant fel, a felszín alatt kereste. Kiderült, hogy a kétségbeesett asszony ruhája beakadt egy vasdarabba, így önerejéből nem is tudott volna kiszabadulni. Az őrmester sikeresen kiszabadította, és a sokkos állapotban lévő nővel az erős sodrású vízből a partra úszott.

A parton stabil oldalfekvésbe helyezte, majd amikor látta, hogy kicsivel jobban van, az asszonyt az autójába ültette, betakarta a pulóverével és mentőt hívott.

A mentőszolgálat munkatársaival egy időben az őrmester szolgálatban lévő zalakarosi kollégái is a helyszínre érkeztek. Míg a mentősök a nőt látták el, a rendőrök kollégájuknak adtak meleg takarót.

A 63 éves asszonyt, aki magánéleti problémái miatt szánta rá magát erre a kétségbeesett lépésre, a mentők kórházba szállították. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot. 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.