Ön az alkotmányos bunkóság oldalára állt! – Nyílt levélben támadja Judith Sargentinit az Orbán-kormány kedvenc civil szervezete

2019. január 2., 13:27

Szerző:

– Ön az újabb akciójával most azok oldalára állt, akik Magyarországon a jogállamiság működését nehezítő cselekmények sorát hajtották végre. Olyan felelőtlen, becstelen cselekmények sorozatát, amelyek akár ösztönzésül, bátorításul is szolgálhattak az utcai zavargók és erőszakos rendbontók számára. Ön a népszuverenitás legfőbb letéteményesének, az Országgyűlésnek a demokratikus működését ellehetetleníteni akaró – vagy a jogállami rendőrséggel s az egyes közintézmények dolgozóival szemben erőszakosan fellépő – szereplők oldalára állt.

Ön 2018. december 12-én, a magyar parlament ellenzéki performanszaiban megnyilvánuló, alkotmányos bunkóság oldalára állt!

– írja a Civil Összefogás Fórum (CÖF), illetve a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) egy nyílt levélben, melyet angolul és magyarul (!) is elküldte Judith Sargentininek. 

Azaz annak a holland zöldpárti EP-képviselőnek. aki december közepén közölte, a legutóbbi fejlemények tükrében mielőbb napirendre kell venni a lisszaboni szerződés alapszerződés 7. cikkelye szerinti, Magyarországgal szemben elindított eljárást a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanácsban. Méghozzá tételesen felsorolva, hogy a Munka törvénykönyve módosítása, a rabszolgatörvény elfogadása miért csupán a jéghegy csúcsa, s miért nem tűr halasztást az Európai Unió fellépése mindazokban az ügyekben, amelyek alapvetően érintik a a magyar állampolgárok jogait. 

Mindezen nagyon kiborulhatott a CÖF-CÖKA. Judith Sargentini mellett ugyanis az Európai Parlament mind a 750 képviselőjéhez eljuttatták.

„Közös erővel esélyünk van arra, hogy a Sargentini asszony által folyamatosan szított, Magyarország elleni, hazugsággal teli műveleteit megállítsuk (sic!)”

– szerepel a kormánypárti civilek honlapján, a nyílt levélben pedig már egyenesen azt írják, hogy a „magyar civil társadalom nagy többsége" mély aggodalommal figyeli az EP-képviselőnek az Orbán-kormány „és így Magyarország elleni, eltúlzott aktivitással folytatott aknamunkáját", ezért ők majd most jól szembesítik „a magyar emberek általános véleményét" tükröző levelükkel. Tehát írtak egy levelet a levelükről. Mindezek mellett pedig

azt kérik, hogy Judith Sargentini gondolja át „az Európai Unió egységét is romboló magatartását", mert „tevékenységével a szövetséges államok egymásra haragításában jár élen".

A levélhez december 21-én kezdtek támogató aláírásokat gyűjteni, állítólag 7100 szignót gyűjtve össze, de több mint 60 egyesület és alapítvány is egyetért a  tartalmával, noha a CÖF honlapjára csak december 28-i dátummal került fel, így kérdés, ismerték-e a tartalmat a névtelen csatlakozók). A kormánypárti civilek szerint az aláírások a CÖF-CÖKA irodájában hivatalos formában megtekinthetők.

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.