Nem nyomoz a rendőrség a Soros-Juncker plakátok ügyében

2019. április 10., 16:09

Szerző:

Elutasította a rendőrség a nyomozást a kormány plakátkampánya ügyében. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő február végén tett feljelentést az Orbán-kormány Junckeres-Sorosos kampánya miatt – írja a 444.hu.

Szél azokat a plakátokat kifogásolta, amelyeken Soros György és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke látható. A kormány ezt tájékoztató kampánynak nevezte, a képviselő álláspontja szerint azonban a közpénzből fizetett plakátok semmilyen közérdekű dologról sem tájékoztatják a polgárokat, azok csak a kormánypárt érdekeit szolgálják.

Fotó: Merész Márton

A rendőrség viszont elutasította Szél feljelentését a plakátok miatt, szerintük ugyanis hiányzik a bűncselekmény gyanúja.

– Láthatóan nem akarják, hogy a kormány számára roppant kínosan elsült plakátkampány továbbra is téma legyen a nyilvánosság számára, gyorsan le akarják zárni az egészet

– írta a 444.hu-nak a politikus.

Szél Bernadett két dolgot említett feljelentésében. Szerinte egyrészt hivatali visszaélés, másrészt hűtlen kezelés történt. Álláspontja szerint a kormánypártok jogtalan előnyhöz jutottak a plakátokkal, és kár érte az államot a kampányra költött pénzzel, miközben az állampolgárokat semmiről sem informálták. Az elutasító határozatból úgy tűnik, hogy a rendőrség semmilyen iratot sem kért be a Rogán Antal által vezetett és a kampányokat szervező minisztériumtól, onnan senkit sem hallgattak meg.

– A rendőrségnek kutya kötelessége lett volna megvizsgálni, hogy tájékoztató kampányról van-e szó, ugyanis ezen áll vagy bukik az, hogy jogszerűen kampányolt-e a kormány. A kormány nemcsak tiltott pártkampányt folytatott közpénzből, de durván sértette a pártok közti esélyegyenlőséget is

– kommentálta Szél a portálnak a hírt.

Az elutasítás indoklásában az szerepelt, hogy nem merült fel olyan adat, ami arra utalna, hogy bárki kötelezettségszegést követett volna el jogtalan előnyszerzés érdekében, vagy vagyoni hátrányt okozott volna a magyar államnak.

Szél közölte, hogy panaszt tesz a rendőrség döntése ellen, és betekintést kér a nyomozás irataiba.