Kihallgatták Szél Bernadettet a Soros-Juncker plakátok ügyében

2019. március 14., 18:09

Szerző:

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Soros-Juncker plakátok miatt. A politikust ma hallgatta ki az ügyben a rendőrség, vallomást kellett tennie – jelentette be Facebook-oldalán.

Szél a videóban elmondta, hogy a meghallgatása másfél órán át tartott, a telefonját is kikapcsoltatták. A rendőrök azt is megkérdezték tőle, hogy „mennyibe kerül ez a történet”, de a képviselő a válaszért a Miniszterelnöki Kabinetirodához irányította a hatóságot. Szél Bernadett reméli, hogy ezután Rogán Antal kabinetminisztert is kihallgatják.

Szél közölte, hogy 5–10 milliárd forint kiadásra saccolja a költségeket, de azt javasolta, hogy Rogán Antal mondja meg, mennyibe kerül az adófizetőknek a Soros-Juncker plakátkampány.

– Érveltem amellett, hogy ez miért nem egy tájékoztatási kampány, miért egy undorító kormánypropagandáról van szó – mesélte a politikus.

Azt is megkérdezték tőle, hogy mire terjed ki a feljelentése. A képviselő elmondása szerint mindenre, ami látható: plakátok, tévé, rádió, levél, online megjelenés.

Arra a kérdésre, hogy okozott-e valakinek jogtalan előnyt a kampány, Szél Bernadett azt válaszolta, hogy ezt pont a rendőrségnek kellene kiderítenie.

Szél Bernadett úgy véli, hogy a kampány sérti a pártok esélyegyenlőségét, és az európai parlamenti választások kapcsán a kormánypártok számára jogtalan előnyt biztosít.

– Ez egy egyszerű, érzelmekre ható, hazugságra építő politikai propaganda a kormánypártok részéről szavazatszerzési céllal

– jegyezte meg.

A videóban azt kérte Polt Pétertől és a hatóságoktól, hogy ha őt behívták kihallgatásra, akkor hívják be Rogán Antalt is, mert neki kell választ adnia a kérdésekre. Hozzátette, hogy szeretne még néhány politikust látni a Gyorskocsi utcában, de úgy tűnik, arra még várni kell, mert most olyan időket élünk, amikor az ellenzéki képviselőknek kell bejárniuk oda.

 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.