Nem elég a rezsicsökkentés a képviselőknek – ingyen kapják a gázt

Az Országgyűlés már elfogadta a saját magáról szóló törvény módosítását, amely alapján a képviselők nem csupán ingyen irodára (bútor, internet, telefon) tarthatnak igényt, de az adófizetők fizetik az összes rezsit is. A törvényjavaslat a köztársasági elnök aláírására vár.

2014. május 14., 18:58

Nem teketóriázott sokat a kétharmados parlamenti többség, az első adandó alkalommal – vagyis a hétfői ülésén – elfogadta az országgyűlési képviselőknek járó juttatások bővítését. A javaslatot minden jelenlévő képviselő – az egy DK-s Vadai Ágnes kivételével – elfogadta, tudósított az MTI alapján a Napi.hu.

Az indoklás szerint az egyébként hét törvényt módosító salátajavaslat gyors tárgyalására azért volt szükség, mert az országgyűlési törvény pontatlan, és például mindazon polgármesterek vagy önkormányzati képviselők, akik parlamenti tisztséget viselnek, önkormányzati mandátumuk lejártáig továbbra is két díjazást vehetnének fel – nyilatkozta korábban Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.