Naplóval ütött meg egy ötödikest a pusztaszabolcsi fideszes alpolgármester, aki most az iskola igazgatója akar lenni

2019. január 9., 12:37

Szerző:

Naplóval ütött meg egy ötödikes diákot Tüke László, a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola tanára, aki 2015 óta a város fideszes alpolgármestere is. Egyúttal ő az egyik pályázó az iskola igazgatói posztjára – írja a 444.

A cikk szerint Tüke László május 4-én az iskolai nagyszünetben ütötte meg a diákot. Az ütés miatt a szülők vizsgálatot kezdeményeztek. A jegyzőkönyvekből az derült ki, hogy a nagyszünetben két osztálytárs, egy fiú és egy lány között konfliktus alakult ki, erről értesítették az osztályfőnök Tüke Lászlót, aki berontott a kémiaterembe, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval.

Ezt Tüke László is elismerte az általa is aláírt jegyzőkönyvben. A felindultságát azzal indokolta, hogy neki azt mondták a gyerekek, hogy egy fiú megrugdalt egy lányt.

Fotó: Facebook

Az ügy a Dunaújvárosi Tankerületi Központnál folytatódott. A tankerületi igazgató a Tüke által aláírt jegyzőkönyv alapján azt írta, hogy Tüke László nem a tőle elvárható módon oldotta meg a konfliktus helyzetet, és megszegte munkaköréből adódó kötelezettségét.

A szülők ugyan később visszavonták a bejelentésüket, a tankerület vezetője ennek ellenére lefolytatta a vizsgálatot, majd arra jutott, hogy a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan. Írásbeli figyelmeztetést azért adott Tüke Lászlónak. 

A tanár nemhogy az állását nem veszítette el, de pályázik iskolaigazgatónak. A Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskolában még nyáron kellett volna öt évre igazgatót választani. Akkor ketten pályáztak a posztra. Kocsis József, aki már tíz éve vezette az intézményt, illetve Tüke László.

A szülők, a pedagógusok és az iskolai alkalmazottai többségben azt akarták, hogy Kocsis folytassa újabb öt évig. A város fideszes polgármestere, Csányi Kálmán fideszes alpolgármestere, Tüke László mellett állt ki.

Egyikük sem kapta meg az ötéves megbízást, a minisztérium úgy döntött, hogy Kocsis folytathatja, de csak egy évre. Az igazgató ezt nem fogadta el, és vele együtt a helyettesei is lemondtak. Végül egy nemrég érkező pedagógus, Gódi Katalin vállalta átmeneti időre az iskola vezetését. Új pályázatot írtak ki, amelyen ő és ismét Tüke László indult.

A 444 az ügyről megkérdezte  Tüke Lászlót, aki annyit elmondott, hogy szerinte nem történt bántalmazás. Arra a kérdésre, hogy miért írta alá a jegyzőkönyvet, amelyben elismerte a gyerek megütését, azt felelte, hogy az nem a realitásokat tartalmazza.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.