Milliós sérelemdíjat kér Nagy Blanka az őt lejárató kormányközeli lapoktól

2019. július 15. 08:51 - szerző: 168 Óra

Nagy Blanka sérelemdíjat kér azoktól a kormányközeli lapoktól, amelyek azzal próbálták lejáratni az ellenzéki tüntetéseken felszólaló diáklányt, hogy bukásra áll és alig jár iskolába. A Lokál és az Origo is jogerősen elveszítette a sajtópert ellene, a diáklány ügyvédje, Litresits András pedig azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, hogy a dupla pernyertesség után következő lépésként sérelemdíjat kérnek a karaktergyilkossággal próbálkozó lapoktól.

Litresits András elmondta, hogy a lokal.hu hiába fellebbezett, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is a diáklánynak adott igazat, most pedig az Origo-val szemben is helybenhagyta az ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék korábbi ítéletét. Eszerint az Origo köteles közzétenni a helyreigazítást, vagyis meg kell jelentetniük azt is, hogy hazugság volt, amit Nagy Blankáról írtak. Az Origo ugyanis anélkül tette közzé az állításokat, hogy ezeket bizonyítani tudta volna, majd megtagadta a helyreigazítást.


Fotó: Merész Márton

– Már csak az eredeti cikket közlő Ripost elleni másodfokú eljárás van hátra, de várhatóan ez is hasonló eredménnyel zárul majd. A két nyertes, jogerősen lezárult per után következő lépésként az ügyfelem a Lokál és az Origo kiadója ellen már biztosan pert indít sérelemdíjért. Ha mindhárom lap kiadói ellen kezdeményezzük az eljárást, akkor ez összesen akár milliós összeg is lehet, amire Blanka az elszenvedett lejáratás, a jó hírnevének megsértése miatt tart igényt

– közölte Litresits András.

A decemberi kecskeméti tüntetésen elmondott beszédével ismertté váló kiskunhalasi diáklányt a Ripost próbálta lejáratni azzal, hogy több tárgyból bukásra áll, és hogy a hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket. Ezt a hírt a kormánypárti sajtó nagy része is átvette, miközben az információk nem feleltek meg a valóságnak.