Nagy Blanka pert nyert az Origo ellen, a kormányportálnak helyre kell igazítania az ordas hazugságát

2019. március 4., 11:57

Szerző:

Le kell hoznia az Origónak, hogy a Ripost cikke alapján valótlanságokat híreszteltek Nagy Blankáról – így döntött hétfőn délelőtt első fokon a Fővárosi Törvényszék. Így le kell írniuk, hogy semmi valóságalapja nem volt, mikor azt híresztelték, hogy az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált gimnazista „több tárgyból bukásra áll, illetve, hogy iskolába is alig jár, továbbá, hogy hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket” – írja a hvg.hu.

A perben bemutatták a kormányellenes kecskeméti beszédével elhíresült lány elektronikus bizonyítványait, ezekből tényszerűen kiderül, hogy

semmiből nem állt, vagy áll bukásra.

(Ennek ellenkezőjét, az állítás valóságalapját amúgy a sajtóhelyreigazítás sajátos szabályai miatt az alpereseknek, az Origónak kellett volna bizonyítania, nem Nagy Blankának védekezni a hazug állításokkal szemben.)

Nagy Blanka
Fotó: Merész Márton

A bíróság azt a megfogalmazást, hogy „iskolába is alig jár”, véleménynyilvánításnak vette, így ezt az Origónak nem kell korrigálnia. 

Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ellen a lap még fellebbezhet, a Ripost és a cikket szintén átvevő Lokál elleni eljárás még csak ezután következik.

A Fidesz-világ legfiatalabb közellenségének Bayer Zsolt is nekirontott a maga modorában. A pillanatnyilag éppen konzervatív, kereszténydemokrata publicista  keretén, barom állatnak, szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis prolinak nevezte a végzős gimnazistát az Echo Tévében.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.