Sarka Kata férje, a Rogán-család barátja 2013-ban még MSZP-s küldött volt Portugáliában

2019. december 16., 08:26

Szerző:

Két meglepő név is akad azon a listán, amely a 2013-ban a portugáliai Cascaisban megrendezett Szocialista Internacionálé (SI) MSZP-s küldöttei szerepelnek Mesterházy Attila SI-alelnök neve alatt – hívja fel a figyelmet a 24.hu.

  • Az egyik  Bessenyei Istváné, aki a Fidesz és az Orbán-kormány kedvenc biztonsági cégének, a Valton-Sec Kft.-nek az első embere. Ő Rogán Cecília barátnőjének, Sarka Kata férje milliárdos vállalkozó, a a Rogán-családdal olyan jó viszonyban van, hogy a két család azóta közös villakomplexumba költözött. (Rogán Antal októberben elvált Rogán-Gaál Cecíliától, és a miniszter volt az, akinek mennie kellett.)
  • A másik Garamvölgyi Balázsé, az Orbán-kormány bahreini tiszteletbeli konzuljáé, akinek 2016-ban az a megtisztelő feladat jutott, hogy Orbán Viktor lányát, Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt kalauzolhatta a közel-keleti országban. A pár energetikai, vagyis olaj- és gázügyekről tárgyalt a helyi politikusokkal mindenféle hivatalos felhatalmazás nélkül.
Mesterházy Attila
Fotó: Merész Márton

Bessenyei István és Garamvölgyi Balázs 2013-ban Mesterházy Attila, Dobolyi Alexandra volt EP-képviselő, Kunhalmi Ágnes, az azóta már LMP-s Demeter Márta társaságában vehetett részt a világ szocialista pártjainak cascaisi találkozóján. Augusztusban derült ki, hogy Bessenyei Istvánnak Mesterházy Attila jóvoltából állandó parlamenti belépője lehetett 11 éven át, 2007 és 2018 között, vagyis akkor, amikor a milliárdos vállalkozó már Sarka Katával együtt Rogán-Gaál Cecília üzlettársa volt a Nakama & Partners Kft.-ben, a Valton-Sec Kft. pedig bőkezű megrendeléseket kapott a Fidesztől. Garamvölgyi Balázs Mesterházy Attila csoporttársa volt az egyetemen. Az MSZP-s politikus a 24.hu-nak azt mondta, a 2013-as szocialista internacionálén mindketten talán kísérőként vagy vendégként lehettek jelen, politikai ügyekben nem vállaltak szerepet.