Közös villakomplexumba költözött Rogán Antal családja Sarka Katával és vállalkozó férjével

2019. szeptember 13., 13:52

Szerző:

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszer és családja elköltözött a Pasa Parkban található 250 négyzetméteres luxusingatlanból, a 444 értesülései szerint a család már egy XII. kerületi Felhő utcai villában él.

A miniszternek korábban többször is meggyűlt a baja a vagyonnyilatkozatának kitöltésével, a Pasa parki ingatlan is látványosan nőtt meg 185-ről 250 négyzetméterre. Ezúttal azonban a portál szerint nem azért nem szerepel Rogán Antal vagyonnyilatkozatában az ingatlan, mert azt hiányosan töltötte ki, hanem mert

az ingatlan tulajdonjoga Bessenyei István kormányközeli vállalkozóé, aki Rogán Cecília barátnőjének, Sarka Katának a férje.

A portál megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az ingatlant Rogán-Gaál Cecília bérli. A területen egy korábbi több szintes ingatlant teljesen felújítottak, illetve egy másikat felhúztak mellette, a két házat pedig egy többszintes átjáró köti össze, ez látható a Magyar Narancs által az építkezéskor készített fotón.

A 444 elment az ingatlanhoz, ahol reggel Bessenyei Istvánt látták távozni, azaz a két család egymás mellett él a telken fekvő villakomplexumban.

Mivel a miniszter feleségének vagyonnyilatkozata nem nyilvános, ezért feltehetően nem tudhatja meg a nyilvánosság, hogy Rogán Cecília mennyiért bérli az ingatlant. Annyi tudható, hogy Rogán Antalnál jó eséllyel több jövedelme lehet az állami támogatásokkal kitömött cégeiből. Nem mellékes körülmény, hogy az állami cégektől származó támogatásokra a Rogán által vezetett minisztériumnak kellett rábólintania.

Rogán Antal vagyonnyilatkozata szerint miniszteri fizetése 1,9 millió forint, további egymillió a képviselői fizetése, valamint feltalálói szabadalomból „eseti jelleggel” 42,6 millió forinthoz jut.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.