Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix lehet a hatalmas, 320 milliárd forintos cégbirodalom vezetője

2019. április 9., 07:57

Szerző:

Összeolvad a  a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt és az építőipari érdekeltségektől az energetikáig számos ágazat cégeit tömörítő Opus Global Nyrt., azután pedig, hogy Jászai Gellért, az előbbi  elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy távozik, Mészáros Lőrinc nagyobbik lánya, Mészáros Beatrix lehet a Konzum-Opus fúzióval létrejövő cég elnöki posztjának a várományosa – írja a 24.hu. Ennek a cégnek az árbevétele árbevétele 2019-ben a becslések szerint 200 milliárd forint fölé nőhet, a saját tőkéje pedig meghaladhatja a 320 milliárd forintot.

Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester
Fotó: Kovalovszky Dániel

A 34 éves Mészáros Beatrix – aki nemrég jogi doktori címet szerzett – a Mészáros Lőrinc fémjelezte cégbirodalom több vállalatában is benne van. A teljesség igénye nélkül:

  • résztulajdonos a testvéreivel, Ágnessel és Lőrinccel alapított a Fejér-B.Á.L. Zrt.-ben, a Mészáros Gasztro Kft.-ben, és a Medio Vario Vagyonkezelő Zrt.-ben;
  • igazgatóság tag a Hunguest Hotel Zrt.-ben és a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. -ben, a viszonylag új vasúti cégében, az RM International Zrt.-ben, illetve a Talentis Consulting Zrt.-ben is;
  • a felügyelőbizottság elnöke a Mátrai Erőmű Zrt.-ben és a 2Rule sportmárkát elindító Magyar Sportmárka Zrt.-ben is.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.