Újabb céggel gyarapodott a Mészáros-házaspár birodalma

2019. augusztus 27., 12:04

Szerző:

Új céggel gyarapodott augusztus első napjaiban a Mészáros házaspár közvetlen cégbirodalma. Augusztus 6-án jegyezték be a Konzum B32 Vagyonkezelő Kft.-t, amelynek egyedüli tulajdonosa a Konzum PE Magántőkealap. Ez utóbbiról tavaly derült ki, hogy Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a kizárólagos befektetők – írja az mfor.

Az új kft. székhelye a számos más Mészáros-érdekeltségnek is otthont adó Andrássy úti épület, az 59. szám alatt található Andrássy Palace.

A céget 3 millió forintos jegyzett tőkével hozták létre, fő tevékenységi köre a cég nevéből is adódóan vagyonkezelés, de emellett ingatlanügynöki tevékenységgel, saját tulajdonú ingatlan adásvételével, saját tulajdonú, bérelt ingatlan üzemeltetésével, valamin ingatlankezeléssel is foglalkozhatnak.

Az új társaság számlavezető bankja az MKB Bank, ügyvezetője Gombai Gabriella, akire az elmúlt hetekben egyre több feladatot bíznak Mészárosék cégbirodalmában.

Egy percre sem pihenhet
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Konzum B32 nem az első olyan társaság Mészáros Lőrincék közvetlen tulajdonában, amely fő tevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozik. 2017 májusában jött létre az MTM Fund Invest Kft., tulajdonosa a Metis 2 Magántőkealap. Egy 2018. augusztusi hír szerint ennek kizárólagos befektetője szintén Mészáros Lőrinc és felesége.

2017 júniusában pedig felcsúti székhellyel alapították meg az RKOFIN Befektetési és Vagyonkezelő Kft.-t, amelyet szintén a Metis 2 Magántőkealap birtokol.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.