3,2 milliárdos állami támogatást kér Mészáros Lőrinc balatonfüredi kempingfejlesztésére a fideszes polgármester

2020. április 28. 09:20 - szerző: 168 Óra

3,2 milliárd forint egyedi támogatást kér a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a fideszes Bóka István vezette Balatonfüred a kemping turisztikai fejlesztésére, hogy „a jelenlegi, a városimázst is romboló állapotokat megszüntesse” – írja a 24.hu.

A város tulajdonában lévő, de a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég által üzemeltetett kemping 4,3 milliárdos felújítását két részletben valósítanák meg – derül ki a képviselő-testület márciusi 11-i határozatából. Első körben a kempingben található motelépületet újítanák fel: konferenciatermet és mélygarázst képzeltek el ide, valamint „magasabb minőségű szálláshelyeket”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Egyedi döntésekre hivatkozva akár több százmillió forintos támogatásokat is oszt a Magyar Turisztikai Ügynökség. A vissza nem térítendő támogatások megszerzését célzó kérelmek közös jellemzője, hogy azokat

nem nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívásra nyújtották be.

Ilyen egyedi pályázat útján nyert több mint 800 millió forintot Zoób Kati divattervező, Paár Attila, a huszonkilencedik leggazdagabb magyar vállalkozó pedig azért kér vissza nem térítendő támogatást, hogy kiállíthassa a festménygyűjteményét Győrben. Tasnádi László volt III/II-es tiszt 286 millió forint közpénzből építene balatoni panziót – emlékeztet a lap.