Mesterházy sejti, miért oszlatta fel az őt támogató területi szervezetet az MSZP elnöke

2020. szeptember 8., 10:27

Szerző:

Dúl a harc az MSZP-ben.

 

Az MSZP két hét múlva tartandó kongresszusa előtt a küldöttek 10 százalékát kizárták a Pest megyei szocialistákkal. Hiszen Budapest után Pest megye adja a legtöbb delegáltat a kongresszuson - jelentette ki Mesterházy Attila az ATV Csatt című műsorában.

"Ők jelentős részben az én támogatóim, így ez a döntés engem sújt" - tette hozzá az elnökségért induló politikus. Mesterházy Attila az újraindult műsorban úgy fogalmazott a lépéssel kapcsolatban: a kongresszus előtt 10 nappal azért "van annak egy bukéja", hogy ilyen megtörténhet.

"Régen fél évvel a kongresszus előtt nem vettek fel és nem tettek ki tagokat" - tette hozzá. Mint mondta, bár neki ez nyilvánvaló hátrányt jelent, de biztos benne, hogy ettől még befutó lesz.

A Pest megyei szervezet feloszlatását annak elnöke is megerősítette a HírTV-nek. Fekete Zoltán azt mondta, ő még nem kapott hivatalos értesítést az ügyben, helyi párttársai viszont igen, így tőlük tud a történtekről. A politikus szerint Tóth Bertalan, az MSZP elnöke többszörösen megerőszakolja az alapszabályt annak érdekében, hogy megtartsa pozícióját és távol tartsa a tisztújítástól a Mesterházy Attilát támogató regionális szervezeteket.

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.