Megpróbált gyújtogatni egy benzinkúton, majd tört-zúzott egy bedühödött tiszakécskei férfi

2018. december 25., 12:42

Szerző:

A gyanú szerint a férfi 2018. december 23-án 23 óra 40 perckor gyalogosan érkezett egy tiszakécskei benzinkúthoz, ahol az egyik töltőpisztolyt a helyéről leemelte, és az abban lévő üzemanyagot megkísérelte meggyújtani. Mivel nem járt sikerrel, egy másik töltőpisztollyal is próbálkozott, szintén eredménytelenül.

Fotó: police.hu

Ez után az üzemanyagtöltő állomás boltjához ment, annak fotocellás ajtaját rugdosta, majd az épület előtti virágos ládákat felborogatta, szétdobálta. Végül az egyik fából készült ládát addig csapkodta az ablakhoz, amíg az üveg ki nem tört.

Fotó: police.hu

A tiszakécskei rendőrök a férfit a bűncselekmény helyszínének közelében rövid időn belül elfogták. Előállítását követően közveszély okozása bűntett kísérlet és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A nyomozók a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségen előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.